Summit Preparatory Charter School

Bell Schedules

Summit Prep students attend school from 7:30 to 4:00 Monday-Thursday, and from 7:30 to 2:20 on Friday.  Specific bell schedules for each homeroom and each day can be found below.   
Sac State (4th) - Monday-Thursday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Reading (Mrs. Pareja) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Social Studies (Ms. De Luna) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Math Procedures (Ms. Cook) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Math Problem-Solving (Ms. Cook) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Leveled Reading 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Recess/Lunch 12:10 PM 12:50 PM 40 min
Science (Ms. De Luna) 12:50 PM 1:40 PM 50 min
Enrichment/PE 1:40 PM 2:30 PM 50 min
Math Intervention 2:30 PM 3:05 PM 35 min
Writing (Mrs. Pareja) 3:05 PM 3:55 PM 50 min
Dismissal 4:00 PM
Sac State (4th) - Friday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Reading (Mrs. Pareja) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Social Studies (Ms. De Luna) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Math Procedures (Ms. Cook) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Math Problem-Solving (Ms. Cook) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Science (Ms. De Luna) 11:30 AM 12:20 PM 50 min
Recess/Lunch 12:20 PM 1:00 PM 40 min
Writing (Mrs. Pareja) 1:00 PM 1:50 PM 50 min
Community Meeting 1:55 PM 2:15 PM 20 min
Dismissal 2:20 PM
Furman (4th) - Monday-Thursday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Math Procedures (Ms. Cook) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Math Problem-Solving (Ms. Cook) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Reading (Mrs. Pareja) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Social Studies (Ms. De Luna) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Leveled Reading 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Recess/Lunch 12:10 PM 12:50 PM 40 min
Writing (Mrs. Pareja) 12:50 PM 1:40 PM 50 min
Enrichment/PE 1:40 PM 2:30 PM 50 min
Math Intervention 2:30 PM 3:05 PM 35 min
Science (Ms. De Luna) 3:05 PM 3:55 PM 50 min
Dismissal 4:00 PM
Furman (4th) - Friday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Math Procedures (Ms. Cook) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Math Problem-Solving (Ms. Cook) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Reading (Mrs. Pareja) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Social Studies (Ms. De Luna) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Writing (Mrs. Pareja) 11:30 AM 12:20 PM 50 min
Recess/Lunch 12:20 PM 1:00 PM 40 min
Science (Ms. De Luna) 1:00 PM 1:50 PM 50 min
Community Meeting 1:55 PM 2:15 PM 20 min
Dismissal 2:20 PM
Notre Dame (5th) - Monday-Thursday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Math Procedures (Mr. Castro) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Math Problem-Solving (Mr. Castro) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Reading (Ms. Maness) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Social Studies (Ms. Womack) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Recess/Lunch 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Leveled Reading 12:10 PM 12:50 PM 40 min
Writing (Ms. Maness) 12:50 PM 1:40 PM 50 min
Science (Ms. Womack) 1:40 PM 2:30 PM 50 min
Math Intervention 2:30 PM 3:05 PM 35 min
Enrichment/PE 3:05 PM 3:55 PM 50 min
Dismissal 4:00 PM
Notre Dame (5th) - Friday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Math Procedures (Mr. Castro) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Math Problem-Solving (Mr. Castro) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Reading (Ms. Maness) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Social Studies (Ms. Womack) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Recess/Lunch 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Writing (Ms. Maness) 12:10 PM 1:00 PM 50 min
Science (Ms. Womack) 1:00 PM 1:50 PM 50 min
Community Meeting 1:55 PM 2:15 PM 20 min
Dismissal 2:20 PM
NSU (5th) - Monday-Thursday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Reading (Ms. Maness) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Social Studies (Ms. Womack) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Math Procedures (Mr. Castro) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Math Problem-Solving (Mr. Castro) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Recess/Lunch 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Leveled Reading 12:10 PM 12:50 PM 40 min
Science (Ms. Womack) 12:50 PM 1:40 PM 50 min
Writing (Ms. Maness) 1:40 PM 2:30 PM 50 min
Math Intervention 2:30 PM 3:05 PM 35 min
Enrichment/PE 3:05 PM 3:55 PM 50 min
Dismissal 4:00 PM
NSU (5th) - Friday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Reading (Ms. Maness) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Social Studies (Ms. Womack) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Math Procedures (Mr. Castro) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Math Problem-Solving (Mr. Castro) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Recess/Lunch 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Science (Ms. Womack) 12:10 PM 1:00 PM 50 min
Writing (Ms. Maness) 1:00 PM 1:50 PM 50 min
Community Meeting 1:55 PM 2:15 PM 20 min
Dismissal 2:20 PM
ASU (6th) - Monday-Thursday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Math Procedures (Mr. Nava) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Math Problem-Solving (Mr. Nava) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Reading (Ms. Samson) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Social Studies (Ms. Sidiqi) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Lunch/Recess 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Writing (Ms. Samson) 12:10 PM 1:00 PM 50 min
Science (Ms. Sidiqi) 1:00 PM 1:50 PM 50 min
Leveled Reading 1:50 PM 2:30 PM 40 min
Math Intervention 2:30 PM 3:05 PM 35 min
Enrichment/PE 3:05 PM 3:55 PM 50 min
Dismissal 4:00 PM
ASU (6th) - Friday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Math Procedures (Mr. Nava) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Math Problem-Solving (Mr. Nava) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Reading (Ms. Samson) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Social Studies (Ms. Sidiqi) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Lunch/Recess 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Writing (Ms. Samson) 12:10 PM 1:00 PM 50 min
Science (Ms. Sidiqi) 1:00 PM 1:50 PM 50 min
Community Meeting 1:55 PM 2:15 PM 20 min
Dismissal 2:20 PM
NYU (6th) - Monday-Thursday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Reading (Ms. Samson) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Social Studies (Ms. Sidiqi) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Math Procedures (Mr. Nava) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Math Problem-Solving (Mr. Nava) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Lunch/Recess 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Science (Ms. Sidiqi) 12:10 PM 1:00 PM 50 min
Writing (Ms. Samson) 1:00 PM 1:50 PM 50 min
Leveled Reading 1:50 PM 2:30 PM 40 min
Math Intervention 2:30 PM 3:05 PM 35 min
Enrichment/PE 3:05 PM 3:55 PM 50 min
Dismissal 4:00 PM
NYU (6th) - Friday
Description / Period Start Time End Time Length
Breakfast/Homework Check 7:30 AM 7:50 AM 20 min
Homeroom 7:50 AM 8:00 AM 10 min
Reading (Ms. Samson) 8:00 AM 8:50 AM 50 min
Social Studies (Ms. Sidiqi) 8:50 AM 9:40 AM 50 min
Break 9:40 AM 9:50 AM 10 min
Math Procedures (Mr. Nava) 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Math Problem-Solving (Mr. Nava) 10:40 AM 11:30 AM 50 min
Lunch/Recess 11:30 AM 12:10 PM 40 min
Science (Ms. Sidiqi) 12:10 PM 1:00 PM 50 min
Writing (Ms. Samson) 1:00 PM 1:50 PM 50 min
Community Meeting 1:55 PM 2:15 PM 20 min
Dismissal 2:20 PM